Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ägarens dotter berätta om branden i videon. Foto: Privat/SVT

Ägaren efter nattens brand: ”Vi får diskutera hur framtiden ser ut”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen brann det för fjärde gången på två år i samma pizzeria i Sunnersta. Paniz Irajpour, som driver restaurangen tillsammans med sin far, menar att beskedet kom som en chock.

– De ringde vid tretiden i morse och det visade sig vara en brand, säger hon.

Paniz Irajpour och hennes far tog över lokalen i början på juli i år, och planerade att slå upp dörrarna om ett par veckor. Så ser det inte ut att bli, då byggnaden under onsdagsmorgonen stod i lågor.

– Det känns otroligt tråkigt för vi såg verkligen fram emot att starta pizzerian, säger hon.

Tre personer anhållna

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand och en teknisk undersökning har inletts på platsen. Polisen meddelar senare under dagen att tre män i åldern 18-21 anhållits misstänkta för branden. Förundersökningen leds av åklagare vid Åklagarkammaren i Uppsala.

Paniz Irajpour menar att det är oroväckande att det skett så många bränder i samma byggnad, men säger att de inte fattat något beslut huruvida de ska behålla lokalen eller inte.

– Det får vi diskutera, säger hon.

Se ägarens dotter berätta om hur hon fick beskedet i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.