Skottlossningen ska ha inträffat vid Bergsgatan i västra Enköping. Foto: SVT/Google maps

Mordförsök i Enköping – bråk ska ha slutat i skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder mordförsök i Enköping efter uppgifter om skottväxling vid Bergsgatan vid 21-tiden på måndagskvällen. Trots en stor polisinsats ska ingen person vara gripen.

– Det finns inget som bekräftar skottlossning, säger Magnus Jansson Klarin vid polisen.

Rustade med förstärkningsvapen genomförde polisen en insats i Enköping på måndagskvällen, efter larm om att det skjutits vid Bergsgatan i stadens västra delar, vilket Enköpings-Posten var först med att rapportera.

Enligt polisen har vittnen sett två personer med varsitt ”pistolliknande föremål” bråka varpå den ene därefter skjuter mot den andre. Flertal patruller anlände till platsen och kontrollerade personer. Vid 08-tiden på tisdagmorgonen var ingen person gripen.

– Vi har inte gjort några fynd som bekräftar att det skett någon skottlossning. I nuläget har vi varken någon målsägande eller misstänkt, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen.

– Gällande förstärkningvapen är det inte en ovanlig åtgärd när man misstänker att personer på fri fot bär vapen.

Vid 23-tiden hävdes avspärrningarna. Polisen utreder händelsen som mordförsök och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.