Mordförsök i Tierps kommun – man i 50-årsåldern till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern fick föras till sjukhus med allvarliga skador, efter en händelse på en adress i Tierps kommun sent på fredagskvällen. Polisen är mycket förtegen om detaljer kring händelsen, men skriver på sin hemsida att en man i 40-årsåldern har gripits för mordförsök.

Det var strax efter klockan 23 på fredagskvällen som polisen larmades till en adress i Tierps kommun. Inne i en bostad hittade man strax därefter en kraftigt blödade man i 50-årsåldern.

Mannen fick föras med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

När SVT Nyheter når polisen, natten mot lördag, vill man inte lämna några detaljer om händelsen mer än att det misstänkta brottet ska ha skett inne i ”en bostad” och att man från polisens sida inte längre var kvar på platsen vid 02.30-tiden.

Polisen skriver på sin hemsida att man gripit en man som nu är misstänkt för försök till mord. Om man misstänker att det varit några tillhyggen eller vapen inblandade framkommer inte i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.