Enligt den norska polisens kommunikationsrådgivare Martine Laeng har det varit en lång process att få 20-åringen utlämnad.

Mordmisstänkt Uppsalabo har lämnats ut till Norge

Uppdaterad
Publicerad

Nu har den 20-årige Uppsalabo, som suttit gripen i Frankrike lämnats ut till Norge. Han misstänks för att ha knivmördat en 24-årig man i Oslo förra året.

Enligt den norska polisen har det varit en lång process att få 20-åringen utlämnad.

– Ja, det har varit många formaliteter som behövde komma på plats. Det har tagit längre tid än vad vi trodde i starten. Men nu är han här, säger Martine Laeng, kommunikationsrådgivare vid Oslo polisdistrikt.

20-åringen kom till Oslo sent under tisdagskvällen.

– Han kom med flyg, vanligt utrikesflyg. Och i dag ska det hållas en häktningsförhandling klockan 13, säger Martine Laeng.

Flydde mot Uppsala

Det var i oktober förra året som 20-åringen från Uppsala greps i Frankrike, misstänkt för att ha knivmördat en 24-årig man i Oslo.

Enligt tidigare uppgifter från den norska polisen ska 20-åringen finnas på övervakningsfilm där han på samma dag som mordet skedde kliver på ett tåg i Oslo 16.56 mot Stockholm.

Norsk polis misstänker sedan att mannen åkte vidare mot Uppsala. Han greps sedan i den franska staden Dijon där han suttit gripen fram tills nu. Misstänkte Oslo-mördaren gripen i Frankrike

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.