Foto: SVT/Arkivbild

Mordutredningen fortsätter med husrannsakan: ”Misstankegraden ligger kvar”

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen om mord som påbörjades i måndags fortsätter med förhör och husrannsakan, berättar kammaråklagare Lena Jansson som leder utredningen.

Under tisdagen gick Åklagarkammaren ut med att man anhållit två personer – en man och en kvinna, misstänkta för mord på den man i 75-årsåldern som anmäldes saknad den 11 juli i Vittinge.

– Det finns mycket material i eftersökandeärendet som vi nu måste ta till oss och dokumentera i förundersökningen, säger Lena Jansson.

Försvunnen man i Heby

Under tiden sitter de båda misstänkta frihetsberövade och bland annat undersöker man deras bostäder.

– Att man hör anhöriga och alla som kan tänka sig känna till något om mannens försvinnande och att man undersöker de misstänktas bostäder är sedvanliga utredningsinsatser, säger Lena Jansson.

SVT har under onsdagen varit på plats i Vittinge i Heby kommun för att tala med de boende i området. Flera utryckte sin bestörtning över försvinnandet men ville inte ställa upp på en intervju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen man i Heby

Mer i ämnet