Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar Ola Jeremiasen varför portalen behövs. Foto: SVT

Kommunens nya vapen mot ungdomsdrogerna: Webbportal

Uppdaterad
Publicerad

Droganvändningen bland ungdomar ökar i Uppsala. 2018 och 2019 uppmärksammades ökningen av både polis, skola och socialtjänst.  För att bromsa utvecklingen lanseras under hösten en webbportal med tips till medarbetare. Hör mer om satsningen i klippet.

Portalen är uppdelad i flera sektioner med inriktningar på att både kunna verka förebyggande, tips på hur man kan upptäcka droganvändning och hur man hjälper en ungdom som redan hamnat i ett missbruk.

–Målet med den här portalen är att man tidigare ska upptäcka droganvändande hos barn och ungdomar, att vi ska sätta in rätt åtgärder vid rätt tid och såklart att få droganvändandet att minska, säger Ola Jeremiasen, avdelningschef socialtjänsten.

Portalen är öppen för alla men riktar sig främst till medarbetare i de olika sektionerna av kommunen som jobbar med barn och ungdomar.

Hör mer om satsningen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer