Försvarare Stefan Wallin menar att det nya filmmaterialet inte påverkar målet i någon större utsträckning. Foto: TT / SVT

Försvararen: ”Filmen påverkar inte”

Publicerad

Under tisdagen hölls den tredje rättegångsdagen i det uppmärksammade målet kring den misstänkta våldtäkt som ska ha livesänts på Facebook. De tre män som står misstänkta för inblandning nekar till brott.

Två av de tilltalades uppger via sina försvarsombud att de även fortsatt nekar till brott. Enligt båda försvarare påverkar det nya materialet inte deras inställning till åtalet.

Läs mer: Filmen från ”Facebookvåldtäkten” visas i rätten

21-åringens försvarare, Stefan Wallin anser att det nya materialet inte påverkar målet.

– Det är min uppfattning att filmen inte påverkar målet i någon större utsträckning. Det mesta som filmen visar har framkommit i tidigare material och i vittnesmål, säger han.

Åtalet mot den 21-årige mannen har sedan åklagaren tog del av hela filmmaterialet justertats. Han står nu åtalad misstänkt för både våldtäkt och medhjälp till våldtäkt. Enligt försvarare Stefan Wallin nekar han till båda anklagelser.

25-åringens försvarare, Andreas Welin menar det i filmen framgår att hans klient inte har varit medveten om händelseförloppet under natten.

– Filmen klargör vad som har hänt på ett mycket tydligare sätt än vad vi har sett hittills, men för min klient har situationen inte försämrats nämnvärt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

MISSTÄNKT GRUPPVÅLDTÄKT SÄNDES LIVE

Mer i ämnet