Niklas Busch Thor under en av Siriusmatcherna 2017. Foto: TT

Niklas Busch Thor om återkomsten: ”Jag är inte klar med fotbollen”

Uppdaterad
Publicerad

Sirius före detta lagkapten snörar på sig fotbollsskorna igen, det blev klart under tisdagen. Nu berättar han om sitt beslut att komma tillbaks till sporten efter nästan ett års frånvaro.

– I grund och botten så känner jag att jag inte är klar med fotbollen. Jag har mer att ge och jag har en högre nivå av spel kvar i mig, säger Niklas Busch Thor.

Det var förra året som den före detta lagkaptenen spelade sin – då – sista match för Sirius. Anledningarna till att han lade av var flera. Framförallt hade det varit ett tufft år rent fysiskt med sjukdomsproblem, men också en komplicerad familjesituation, gift som han är med partiledaren Ebba Busch Thor (KD), som han har två barn med.

Uppsala

”Jag har hållit mig igång”

– Jag var ganska sliten förra året, men det har hänt mycket sen dess. Jag har haft ett år nu där jag vilat kropp och skalle. Jag har hållit mig igång och växlat upp för att se hur kroppen skulle svara. Hade det inte gått bra så hade jag inte kommit tillbaks, men kroppen svarade bra på träningen, säger han.

Sedan sin ”pensionering” har han haft regelbunden kontakt med sin gamla klubb, både med spelare, tränare och supporters. Under sommaren fick han frågan om han kunde tänka sig att komma tillbaka, något han ville ta sig en funderare över.

Ingen fråga om vilket lag han skulle spela i

– Jag sa att jag har så mycket respekt för klubben att jag ville tänka på det. Fram tills dess hade jag inte haft en tanke på att komma tillbaka, men jag kände att det väckte något i mig. Men det var ingen fråga om vart jag skulle, Sirius är klubben i mitt hjärta och jag har följt laget minutiöst sen jag lade av. Jag har lidit med dem när det gått dåligt, och glatts när det gått bra.

Kontraktet Niklas Busch Thor skrivit på nu är för den nuvarande säsongen plus två år.

– Ska jag göra det här så ska jag göra det ordentligt. Jag siktar på det här nu och känner mig motiverad, säger han.

”Att spela allsvensk fotboll gör man inte hursomhelst”

När ser vi dig på plan igen?

– Det är helt upp till tränarna faktiskt. Jag är i hyfsad fysisk form, men nu blir det hårdträning ett tag framöver. Att spela allsvensk fotboll gör man inte hursomhelst. Jag hoppas att jag hinner vara med och bidra innan säsongen är slut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Uppsala

Mer i ämnet