Den norske hotellkungen Petter Stordalen var i Uppsala under fredagen för att rekrytera personal till det nya hotellet på Arlanda. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Norsk hotellprofil söker talanger i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 300 förhoppningsfulla jobbsökare samlades på Dragarbrunnstorg under fredagseftermiddagen. Petter Stordalen var i stan för att rekrytera personal till hotellkoncernens nya satsning på Arlanda flygplats.

En DJ som spelade hög musik. Massor av folk i en lång kö. Och en hotellkonkurrent som var mindre glad över att spektaklet skedde alldeles utanför deras entré.

Ja, många Uppsalabor som passerade Dragarbrunnstorg frågade sig vad vad som pågick. För när Petter Stordalen ska rekrytera gör han det på sitt sätt.

– Vi vill träffa så många människor som möjligt, säger han.

I Uppsala registrerade sig 280 intresserade. Turnén kommer även att besöka Märsta och Kista. Totalt räknar man med att intervjua 900 personer under helgen. Varje intervju tar två minuter och 75 av de sökande får jobb.

– Det är väldigt annorlunda, säger Micaela Alvarez, en av de förhoppningsfulla sökanden.

Hotellet slår upp sina portar den första februari 2020 och blir det största på flygplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.