Flera busslinjer och hållplatser ändras under sommaren. Foto: SVT

Nu gäller UL:s sommartidtabell

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren har UL en tidtabell som leder till förändringar i busstrafiken fram till den 19:e augusti. Flera linjer och hållplatser flyttar.

Från och med måndag den 18:e juni gäller sommartidtabellen. I Uppsala påverkas stadsbuss linje 4 som vänder vid Gottsunda centrum. Linje 11 kör via Orkestervägen och Musikvägen till Gottsunda centrum och bussen stannar under den sträckan på alla hållplatser. Linje 30 återgår nu efter vägarbeten till sin ordinarie tur via Storgatan och S:t Olofsgatan.

Turtätheten minskar för flera busslinjer och en del regionbussar dras in.

– Merparten av de linjer som dras in går normalt på landsbygden under skoldagarna, säger Sture Jonsson som är UL:s presschef.

Regionbussarna

Regionbussarna linje 110 och 115 som går till Storvreta byter hållplats till C3 vid Uppsala resecentrum. Linje 111 mot Bälinge byter hållplats till A3. Fler bussar kör till Öregrund, linje 775, och sluthållplatsen är Smedjegatan för både 775 och 811. Under Båtveckan i Öregrund, 30:e juli till 5:e augusti, körs fler bussar än vanligtvis på linje 811 under natten.

På fredag börjar sommartidtabellen att gälla även för Upptåget och SL-pendeln. Mer information finns på UL:s hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.