Herrgården Hessle finns nu ute till försäljning för 95 miljoner kronor. Foto: Mäklarhuset/Adam Helbaoui, Kronfoto

Herrgård vid Mälaren till salu – prislapp på 95 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad
Nu säljs en herrgård i Hessle, Enköping, belägen vid Mälaren. På gården finns en parkliknande trädgård med poolområde, flera hästhagar samt åkermark. Prislappen är 95 miljoner kronor.

Det finns just nu två stora mångmiljonobjekt i länet ute till försäljning på Hemnet. Det ena är en del av Gräsö i Östhammar – drygt 2000 hektar mark. Det andra objektet är herrgården i Enköping.

Herrgården ligger vid vattnet och byggdes under 1700-talet.

På de 700 kvadratmetrarna finns bland annat ett kök, en matsal, salonger, en bar, ett bibliotek och en vinkällare. På den 58 hektar stora tomten finns bland annat hästhagar, ett poolområde och en ladugårdsbyggnad.

Den nuvarande ägaren till herrgården är en person som är delägare i en stor fotbollsklubb i Europa, enligt mäklaren. Han har nu valt att sälja.

– Han hade inte tänkt sälja men eftersom han inte har tid att vara där, provar han att sälja gården nu, säger ansvarig mäklare Peter Eriksén.

Renovering på 40 miljoner kronor

Ägaren ska ha renoverat herrgården till en kostnad av 40 miljoner kronor efter att han köpte den för drygt ett år sedan.

Enligt mäklaren finns några spekulanter till herrgården, men det som skiljer den här typen av försäljningar från andra är att det tar längre tid.

– Man får arbeta mer med kunderna och de önskar mer information. Det är så stora belopp och av just den anledningen tar det längre tid.

Foto: Mäklarhuset/Adam Helbaoui, Kronfoto
Foto: Mäklarhuset/Adam Helbaoui, Kronfoto

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer