Givar Shabani deltar i dokumentärserien. Foto: Privat/SVT

Ny dokumentärserie i SVT ska skildra Uppsalas studenter

Uppdaterad
Publicerad

Studentens lyckliga dagar. Så heter den nya dokumentärserie som SVT visar från nästa vecka.

I sex avsnitt kommer man från och med nästa vecka att få följa med några av Uppsalas studenter i deras liv. I allt från pluggande till fester, baler och sittningar. En av studenterna som är med i serien är Givar Shabani som läser till systemvetare.

– Vi alla lever olika liv. Någon är med och leder en nationskör, någon läserbibelkunskap och så är det jag som bara vill njuta av studentlivet. Det är sådana jäkla kontraster i serier, säger han.

Välj Uppsala

Han har fått en smygtitt på serien och är nöjd.

– Det ger en bra bild av Uppsalas studentliv. Jag hoppas att ungdomar som inte valt var de ska börja plugga väljer Uppsala nu när de ser hur fantastiskt och brett det kan vara, säger Givar Shabani.

”Många undvek mig”

Men allt har inte varit smärtfritt under inspelningen av serien.

– När man var ute och snackade med någon tjej på nation och så dök kameran upp, med en lampa som lyste upp hela lokalen, det var annorlunda. Många undvek mig när kameran var med men allt eftersom vande man sig, säger han.

Studentens lyckliga dagar har premiär 21 april. Här kan du se en trailer för programmet (OBS! Extern länk)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.