Polis larmades till Stora torget i centrala Uppsala. Foto: TT

Ny misshandel av busschaufför i Uppsala – blev skallad

Uppdaterad
Publicerad

En bussförare ska ha blivit misshandlad på en buss i centrala Uppsala på fredagen. Det är den andra liknande händelsen inom loppet av några dagar.

Polis larmades till Stora torget i Uppsala vid 13-tiden på fredagen där en busschaufför ska ha blivit skallad ombord på en buss. Händelsen inträffade när chauffören, som för tillfället inte ska ha varit i tjänst men troligen haft arbetskläder på sig, försökte avvisa en person från en stillastående buss. Bussen ska inte ha varit i drift.

– Ombord på bussen fanns en förare som körde bussen och som var i tjänst, och en förare som inte var i tjänst. Då kliver det på en tredje part. Föraren som inte är i tjänst ber personen att kliva av bussen. Då skallar personen den föraren, säger Fabian Hamnqvist, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Ingen frihetsberövad

När polisen kom till Stora torget fanns den misstänkte gärningsmannen inte kvar på platsen. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för händelsen.

– Men vi har förhört båda busschaufförerna, säger Fabian Hamnqvist.

Ser ni något samband med den händelse som inträffade vid Resecentrum tidigare i veckan när en annan busschaufför blev misshandlad?

– Nej, vi ser inget samband.

Den misshandlade bussföraren har inte behövt uppsöka vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.