En kvinna utsattes för en misstänkt våldtäkt i Gustav Adolfs-parken i natt. Det är det andra överfallet i Enköpingsparker på en vecka. Foto: Annika Pettersson

Misstänkt gruppvåldtäkt i Enköping

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan utsattes en kvinna för en misstänkt våldtäkt i Skolparken i Enköping.
I natt anmäldes ännu en överfallsvåldtäkt i Enköping. I Gustav Adolfs-parken, bara några hundra meter därifrån.
– Det är omöjligt att säga om det finns något samband, det är alldeles för tidigt, säger Christer Nordström på Uppsalapolisen.

Strax före midnatt natten mot onsdagen utsattes en kvinna för en misstänkt våldtäkt i Gustav Adolfs-parken i Enköping.

– Det är en kvinna som anmäler att hon har blivit utsatt för en våldtäkt i parken, säger Christer Nordström, presstalesperson på Uppsalapolisen.

I nuläget har polisen inga spår efter gärningsmannen.

LÄS MER: Misstänkt överfallsvåldtäkt i Enköping – man frisläppt

– Nej, vi har ingen misstänkt. Kvinnan fördes till NCK (Nationellt centrum för Kvinnofrid, reds anm) för rättsmedicinsk undersökning, säger Christer Nordström.

– Kvinnan förhördes under eftermiddagen. Vi efterlyser nu två personer. Hon berättar att det är två gärningsmän. Vi har i nuläget väldigt dåligt signalement men vi är mycket angelägna om alla iakttagelser kring Gustav Adolfsplan strax före klockan 23 och fram till midnatt igår kväll.

Andra våldtäkten på en vecka

För en vecka sedan inträffade en misstänkt våldtäkt i Skolparken i Enköping, bara ett hundratal meter från Gustav Adolfs-parken.

– Där greps en gärningsman. Han släpptes dagen efter, men är fortsatt intressant för utredningen.

Två misstänkta våldtäkter i Enköping på en vecka. Kan det finnas något samband?

– Det är omöjligt att svara på i nuläget, det är alldeles för tidigt i utredningen. Först ska det hållas ett ordentligt förhör med målsägaren i den här senaste anmälda våldtäkten. Det finns i vart fall ingen misstänkt gärningsman i det här senaste överfallet, så det går inte att säga om det finns något samband.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer