Polisen var på plats för att utföra ytterligare en teknisk undersökning. Foto: Utryckning Uppsala

Ny teknisk undersökning av brottsplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen var under onsdagseftermiddagen på plats för att utföra en kompletterande teknisk undersökning av brottsplatsen. Tekniker sökte med metalldetektor och siktade jord från rabatten framför restaurangen.

Vid 15-tiden var polis på plats vid snabbmatsrestaurangen på Rapsgatan för att göra en kompletterande teknisk undersökning.

Läs mer: Häktas misstänkt för medhjälp till mord

Dödsskjutning i Uppsala

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Uppsala sökte polisens tekniker med metalldetektor och grävde upp delar av rabatten framför restaurangen.

Polisen hade lagt ut presenningar som de upp grävde upp jord på. Tekniker gick sedan med metalldetektorer längs med väggen. En del av jorden ska även ha siktats genom en sil.

Polisen grävde upp delar av rabatten och siktade den genom en silplåt. Foto: Utryckning Uppsala

Men om polisen gjort några fynd på platsen är ännu oklart. När SVT Nyheter Uppsala når Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen, har han inte fått någon närmare information om undersökningen.

– Exakt vad man har sökt efter det vet jag inte, men det är inte alls ovanligt att man gör kompletterande undersökningar vid senare tillfällen, säger han.

Läs mer: Man skjuten till döds i Uppsala

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Uppsala

Mer i ämnet