Från årsskiftet ska Uppsala kommun gå in och subventionera månadskort hos UL för seniorer. Foto: SVT

Nya tider för kollektivtrafiken i Uppsala län

Uppdaterad
Publicerad

Från och med den 15 december är det nya tidtabeller för UL-trafiken och de gäller ända fram till början av sommaren. Några av de större förändringarna är fler avgångar på helgerna för de som jobbar i Gränbystaden och på omsorgsboendet i Karlholm.

UL:s vintertidtabell gäller ända fram till i juni, den 14:e för busstrafiken och den 18:e för Upptåget och SL-pendeln.

För resenärer som byter mellan buss och SL-tåg i Bålsta kan det bli en del väntan de närmaste veckorna, eftersom avgångstiderna för SL-pendeln har tidigarelagts med tio minuter. Men enligt UL jobbas det för fullt med att synka tiderna.

– Vi förstår att det kan bli opraktiskt för de som byter från buss till tåg vid Bålsta under några veckor, vilket vi ber om ursäkt för. Som alltid är det bra att kontrollera på hemsidan eller i UL-appen exakt vilka tider som gäller, säger Helena Klange, UL:s presschef i ett pressmeddelande.

Några tidtabeller som rör Bålsta station kommer att vara justerade redan den 16 december och målet är att alla ska vara det den 9 januari 2020. De som beställt en personlig tidtabell som berör dessa linjer, kommer därför inte få den hemskickad förrän efter det datumet.

I klippet ovan kan du se några av de större förändringarna som görs inom busstrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.