– Jag tycker det har blivit lugnare här, tidigare var det en hel del bilbränder, säger vaktchefen Micael Larsson. Foto: Maria Makar/SVT

Nya vakter i Gottsunda – 100 ingripanden

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i början av juni patrullerar vakter stora delar av Gottsunda. Det har lett till 100 ingripanden och flera nöjda invånare.

Gottsunda i Uppsala räknas som ett av Sveriges särskilt utsatta områden. För att ändra på det och öka tryggheten har kommunen lagt 1,2 miljoner kronor det här året på två extra vakter som dagligen patrullerar i Gottsunda.

– Ordningsvakterna inledde sitt arbete nu i juni och så här långt har vi fått mycket positiva signaler från såväl allmänhet som polisen och vakterna själva, säger kommunalråd Erik Pelling (S).

Vakterna har sedan i juni gjort 100 ingripanden, bland annat tillkallat polis, avvisat stökiga personer och sett till så att alkohol inte dricks på allmänna platser.

– Det handlar också mycket om att skapa kontakt och få folk att känna sig trygga här, säger vaktchefen Micael Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.