Bild från en av brottsplatserna. Foto: SVT

Väpnat rån mot blomsterhandel – en person gripen och anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En ensam gärningsman ska knivbeväpnad ha rånat en blomsterhandel på Norbyvägen i Eriksberg vid 16-tiden på måndagen. Ingen person ska ha skadats. Runt 19.30 greps och anhölls en man misstänkt för rånet.

– Vi har haft ett rån mot en blomsterhandel på Norbyvägen i Eriksberg. En man med kniv har kommit in i butiken och tagit kassaapparaten, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Blev någon fysiskt skadad vid rånet?

– Mannen ska ha varit aggressiv i samband med händelsen, men jag har ingen information om att någon ska ha blivit skadad.

Greps och anhölls vid 19.30

Gärningsmannen ska enligt polisen ha försvunnit från platsen i bil. Mannen greps och anhölls på en adress i centrala Uppsala runt 19.30-tiden, misstänkt för väpnat rån.

– Gripanet ska ha gått lugnt till, ingen dramatik ska ha uppstått, säger Linda Wideberg.

Ett flertal patruller var på platsen och jobbade med att förhöra vittnen.

– En hundpatrull lokaliserade kassaapparaten i fråga. Den har vi hittat och kommer att ta i beslag.

Polisen kommer även att utföra en teknisk undersökning på plats.

Tittar på samband med tidigare rån

I december månad rånades ett par blomsterhandlar i Uppsala.

Ser ni nåt samband med tidigare rån mot blomsterbutiker?

– Ja, vi vet ju att det varit andra i december. Vi utreder den enskilt men givetvis tittar vi på samband, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisen i Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.