Snökanon i skidåkningens tjänst Foto: Magnus Hellström/SVT

Snökanoner på högvarv i Sunnerstabacken – men plusgrader väntas

Uppdaterad
Publicerad

Fem snökanoner brummar i Sunnnerstabacken, men det är för få minusgrader för en optimal omvandling. Men i nuläget är det oklart om snön hinner lägga sig till vecka 8.

Sportlovet närmar sig och många har nog förhoppningar om att kunna vintersporta på hemmaplan. Men för skidåkning i Sunnerstabacken ser det inte ljust ut. Just nu.

– Jag skulle råda Uppsalaborna att titta på alternativ till skidåkning i Sunnerstabacken, säger Johan Jernebring på park och natur vid Uppsala kommun.

Någon kanske skulle säga att det är slösigt att tillverka snö med plusgrader på väg?

– Ja, men vi måste försöka och blir det minus framöver så har vi tjänat ett par dagar, säger Johan Jernebring.

Men men tanken på att mildväder väntas så pekar mycket på att det inte blir någon slalom i Sunnerstabacken vecka 8. Träden närmast backen blir vackert snöprydda av pudret i luften, men mycket av vattnet som pumpas genom aggregatet lägger sig som gulfärgad sörja precis vid utblåset.

– Det är bara två minusgrader nu, och då blir inte effekten bättre än så här, säger Jarmo Haataja på park och natur.

Vad önskar du dig nu?

– Ordentligt med minusgrader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.