• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en fabrik i Malå. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: SVT

Ökat stöd till arbete mot våld i nära relationer

Uppdaterad
Publicerad

Nu satsar Uppsala kommun drygt en halv miljon kronor på arbetet mot våld i nära relationer.

Mottagningen mot våld i nära relationer i Uppsala (MVU) jobbar främst med män som har problem i relation till kvinnor. Syftet är att förhindra våldsamhet, aggressivitet och skrämmande beteenden.

– Men även de som utsätts och andra anhöriga inkluderas i stödet. Barns behov och situation är särskilt i fokus, säger Torbjörn Trolte, verksamhetsansvarig vid MVU i ett pressmeddelande.

Mottagningen har funnits sedan 1996 och Uppsala kommun motiverar sin satsning på 550 000 kronor med att MVU bedriver ett professionellt arbete med välprövade metoder.

– Genom sin långa erfarenhet är de en resurs för kommunen och når en målgrupp som offentliga verksamheter har svårt att nå, säger Ingrid Burman (V), socialnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

Uppsala kommun avser att ingå partnerskap med mottagningen under 2016.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer