Pappa övergav son efter match – ”spelade för dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

En gråtande pojke hittades ensam utanför Fyrishovs idrottshall i Uppsala i bara matchkläder.

Pojken i tioårsåldern från Stockholmstrakten hade spelat i innebandyturneringen Storvreta Cup när pappan blev så missnöjd med hans prestation att han tog pojkens ytterkläder och lämnade honom.

Conny Eriksson, ledare för Sirius A-lag i innebandy hittade pojken frysande utanför idrottshallen. Han ringde upp pappan som sa att ”pojken hade spelat för jävla dåligt och kunde gå hem”.

-Det är barnmisshandel, säger Conny Eriksson. Till slut fick han tag på en annan förälder som kunde skjutsa hem pojken. Conny Eriksson undrar också var pojkens egna lagledare fanns.

-En ledare ska gå sist i från. Det är min uppfattning och så har jag alltid gjort, säger han.

-Sånt här får inte förekomma överhuvudtaget. Det är en tragedi tycker jag. Jag har hållit på med ungar inom idrotten i 25 år och har aldrig varit med om maken, säger Conny Eriksson, ledare för Sirius A-lag i innebandy.

Flera upprörda människor har kontaktat polisen i Uppsala och minst en av dem har polisanmält händelsen.

ABC/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.