Akrivbild. Paret misstänks för att ha kört den stulna bilen till en sjö strax utanför Hofors. Foto: Johan Nilsson TT

Par misstänks ha gjort inbrott och dödat papegoja

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern är misstänkta inbrott i en lägenhet i Uppsala. Vid inbrottet misstänks de för att ha stulit en bil och för att ha dödat lägenhetsinnehavarens papegoja.

Det var under måndagskvällen som polis larmades till en sjö strax utanför Hofors i Gävleborgs län. En person hade sett en kvinna med blod i ansiktet och en man cirkulera runt en parkerad bil. Polisen skickar en patrull till platsen för att kontrollerad vad som hänt.

– Anmälaren sen en man som är berusad och en kvinna som är blodig i ansiktet. När vi kommer dit springer kvinnan ut i skogen och mannen blir kvar vid bilen, säger Daniel Ågren, RLC-befäl vid polisregion mitt.

Misstänks ha dödat papegoja

Polisen gör en kontroll på bilens registreringsnummer och det visar sig att bilen är registrerad på en annan person och på en adress i Uppsala.

– Vi misstänkte att den var stulen och vi kontaktade ägaren som mycket riktigt var bortrest. Vi skickar då en patrull till ägarens adress i Uppsala och där hade någon gjort inbrott och tillgripit bilnycklarna. Någon hade även dödat lägenhetsinnehavarens papegoja.

Paret greps

Mannen som är i 55-årsåldern greps på plats vid sjön. Kvinnan som är i 45-årsåldern spårades med hund i området och kunde efter någon timme gripas en bit in i skogen. Kvinnan fick på grund av skadorna i ansiktet följa med till sjukhus för röntgen men ska enligt polisen inte ha blivit allvarligt skadad.

– De är misstänkta för grov stöld genom inbrott i lägenheten, tillgrepp av fortskaffningsmedel för den stulna bilen, skadegörelse eftersom de hade ihjäl papegojan samt häleri. Mannen är även misstänkt för misshandel – där är kvinnan målsägare, säger Daniel Ågren, RLC-befäl vid polisregion mitt.

Både mannen och kvinnan är gripna och befinner sig på polishuset i Uppsala. De kommer att höras om händelsen under dagen.

LÄS MER: Svartsjuk papegoja flög iväg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.