Per Ekström får inte tag på företaget som distribuerar posten, men har uppmanats av polisen att lämna in lådan till hittegodsavdelningen. Foto: Privat

Per hittade låda med stulen post – får inte tag på utdelaren

Publicerad

En plastback full med öppnad post. Per Ekström blev förvånad över fyndet i parken i centrala Uppsala. Ännu mer förvånad är han över att företaget som ansvarar för distributionen inte går att nå.

Det var Per Ekströms barnbarn som för några dagar sedan gjorde fyndet på Norrtäljegatan i stadsdelen Fålhagen i Uppsala.

– Jag bar hem lådan med post och kunde konstatera att den innehöll sex-sju försändelser, både paket och brev. Alla var uppsprättade och innehållet borta, säger Per Ekström.

Försändelserna var bland annat från Uppsala kommun och från Apotea.

– Något paket verkade ha innehållit en bok och något annat var skickat från Kina, säger Per Ekström, som tror att posten helt enkelt är stulen.

På lådan stod ett företagsnamn, men distributören  har inte gått att få tag på. Per Ekström har suttit i telefonkö i timmar och inte heller SVT Uppsala får – trots upprepade försök – tag på företaget.

Per Ekström har kontaktat Apotea och berättat vad som hänt, och polisanmält stölden av post.

– Polisen tyckte jag skulle lämna in lådan till hittegodsavdelningen. Man kan ju fundera på om inte företaget saknar lådan med post, det borde de göra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer