Olyckan med ambulansen inträffade i korsningen Kyrkogårdsgatan/Vasagatan i centrala Uppsala. Foto: Google Maps

Cyklist körde in i sidan på ambulans – misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan två på söndagseftermiddagen körde en cyklist in i en ambulans i korsningen Kyrkogårdsgatan/Vasagatan i centrala Uppsala. Cyklisten, en man i 20-årsåldern, misstänks för brott efter olyckan.

Ambulansen var på utryckning när cyklisten körde in i sidan på ambulansen vid ett övergångsställe, mitt emot Ekonomikum.

Cyklisten lastades kort efter olyckan i den ambulans han kolliderat med och kördes till Akademiska sjukhuset.

– Han är inte allvarligt skadad, men blåslagen. Han hade tur, det hade kunnat gå betydligt värre om han hamnat framför ambulansen, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

Hade blåljus och sirener

Det är oklart vart ambulansen var på väg.

– Men den hade bråttom, den körde på ett så kallat prio ett-larm med blåljus och sirener på. Så man borde ju inte missa den, säger Magnus Jansson Klarin.

Cyklisten misstänks nu för vårdslöshet i trafik – det eftersom mannen inte var tillräckligt uppmärksam i trafiken när han cyklade på övergångsstället.

En polisanmälan har upprättats. Ambulanssjukvårdaren är inte misstänkt för något brott.

Enligt de initiala uppgifterna hade cyklisten blivit påkörd av ambulansen, men det dementerades av polisen efter att förhör hållits med de inblandade.

En polispatrull fanns på plats utanför ambulansintaget vid akutmottagningen kort efter olyckan. Foto: Utryckning Uppsala

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer