Brottsplatsen i Knivsta bevakades av polis tidigare i veckan. Foto: SVT

Fyra häktade misstänkta för kidnappning i Knivsta

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har häktats misstänkta för människorov i Knivsta. Enligt åklagaren hölls en man inlåst i en lägenhet fram tills en lösensumma betalades.

Under fredagen häktades en kvinna och tre män misstänkta för människorov. Kvinnan, som är i 50-årsåldern, är även misstänkt för övergrepp i rättssak då hon ska ha hotat målsägaren för att stoppa honom från att kontakta polisen. De tre männen är dessutom misstänkta för grovt narkotikabrott.

– Mannen har varit inlåst i en lägenhet och varit utsatt för våld och hot i flera timmar, och blivit avkrävd en större summa pengar. När anhöriga har betalat en större summa pengar så har mannen blivit släppt, säger åklagare Thomas Bälter.

Det var efter att mannen släppts som polis larmades. Man lyckades lokalisera lägenheten där mannen ska ha hålits mot sin vilja, och gjorde en husrannsakan.

– Där anträffades de tre männen samt en stor mängd narkotika.

Hur stor mängd narkotika?

– Väl över gränsen för grovt brott.

Vet ni varför just den här mannen föll offer?

– Det är inget jag vill gå in på, vi håller på att titta på motiv till det här.

Åtal ska väckas den 26 november, men åklagaren bedömer att det kommer dröja längre än så.

Inledningsvis var sex personer frihetsberövade, men två personer släpptes på onsdagen.

I tisdags bevakades brottsplatsen, vid ett flerbostadshus i Knivsta, av polis med insatsvapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.