Polisen söker föraren och dennes bil efter händelsen i Gottsunda. Foto: Google Earth

Pojke påkörd och intvingad i bil

Uppdaterad
Publicerad

En pojke som cyklade i Gottsunda centrum under onsdagen blev påkörd av en bil. Föraren ska ha backat tillbaka och tvingat in pojken i bilen för att sedan släppa av honom på en annan plats.

Det var vid 15-tiden på onsdagen som händelsen ägde rum. Pojken och cykeln ska ha flugit iväg vid kollisionen.

– Det är vittnen på platsen som har sett det här, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Uppsala.

Bilisten ska ha backat tillbaka och tvingat in pojken, som är mellan 10 och 15 år, i bilen. Pojken blev inte körd till sjukhus av bilisten.

– Han blev ivägkörd av bilisten och dumpad på en annan plats, säger Wikdahl.

”Mirakel att han klarade sig”

En timme efter händelsen fick polisen kontakt med pojken då han kom tillbaka till platsen med sin pappa. Han kunde då köras till sjukhus med ambulans, enligt Wikdahl.

– Det är ett mirakel att han klarade sig så pass bra. Han kunde gå upprätt och prata med oss, säger Wikdahl.

Vill ha tips från allmänheten

Polisen har en bild av vad som hänt i bilen, men det vill man inte gå närmare in på.

Nu söker polisen såväl förare som bil och de vill gärna ha tips från allmänheten. Brottsrubriceringarna är i skrivande stund vårdslöshet i trafik, obehörigt avvikande från trafikolycksplats, vållande till kroppsskada och olaga frihetsberövande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.