Polis besköts med raket i samband med bilbrand

Uppdaterad
Publicerad

I samband med att polisen utredde en bilbrand i Stenhagen i Uppsala sköts en raket mot en av poliserna. Raketen missade, men misstänkts ha avfyrats från en förbipasserande bil.

Klockan 01.30 under natten mot måndagen eldhärjades två bilar utanför en pizzeria i stadsdelen Stenhagen i Uppsala. Den ena av bilarna totalförstördes och den andra, som var parkerad intill fick också stora skador.

I samband med att polisen utredde händelsen fick en av poliserna en raket skjuten emot sig, men fyrverkeripjäsen träffade inte. Enligt Markus Thuresson, rlc-befäl vid polisen Region mitt, stoppades en förbipasserande bil med flera personer i.

– Det uppfattades som att raketen sköts från bilen, men det är svårt att styrka vem som har gjort det. Det kommer förmodligen inte bli något av den saken men en av passagerarna uppvisade tecken på narkotika och fick följa med in och lämna prover, säger  han.

Är personerna i bilen misstänkta för bilbranden?

– Nej det finns inga misstankar mot dem vad jag vet. De har bara befunnit sig vid området, säger Markus Thuresson.

Brottsrubriceringen för bilbranden är skadegörelse genom brand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.