Foto: SVT

Misstänkta inbrottsstjuvar greps på bar gärning

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats har pågått i Stenhagen sedan 13-tiden efter att vittnen sett misstänkta inbrottstjuvar krossa fönster på en villa.

Uppsalapolisen, som nåddes av larmet strax före klockan 13, inledde en stor sökinsats med flera bilar, hund och helikopter. Enligt Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen, dröjde det inte länge förrän en av de misstänkta kunde gripas.

– Det tog ungefär 15 minuter innan gripandet. Gärningsmannen tog, från hans perspektiv, fel väg och gick rakt in i en av patrullerna kan man säga, säger Daniel Wikdahl.

Även en andra person kunde gripas, men en tredje är fortfarande på fri fot.

Hur vet ni att det handlar om tre personer?

– Genom vittnesuppgifter.

Gärningsmännen ska ha setts av vittnen då de krossade fönster på en villa. Även två andra hus i området ska ha haft inbrott under dagen.

Polisen är kvar i Stenhagen och söker efter den tredje misstänkta. Även tekniker är på plats för att undersöka brottsplatserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.