Polisen söker vittnen till bussmisshandel

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen greps en man på resecentrum i Uppsala misstänkt för att ha misshandlat en kvinna. Nu söker polisen vittnen till misshandeln som ska ha skett ombord på en buss i morgontrafiken.

Det var under en bussfärd från Björklinge i riktning mot Uppsala som en man ska ha misshandlat en kvinna han färdats med. Enligt Lisa Sannervik, presstalesperson på polisen Region Mitt, var det andra passagerare som slog larm, men att man behöver veta ytterligare om händelsen.

– Bussen var fullsatt och vi söker vittnen till misshandeln. Det var busslinje 100 vid halv åtta-tiden på fredagsmorgonen. Har man rest med den bussen och sett något så kan man kontakta oss, säger Lisa Sannervik.

När bussen kommit fram till resecentrum var polisen på plats för att gripa honom.

– Han gjorde våldsamt motstånd och för att få kontroll på situationen använde man OC-spray och satte handfängslen på honom, säger Lisa Sannervik.

Mannen är misstänkt för misshandel och våldsamt motstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.