Polisen voltade då de var på väg för att hjälpa sina kollegor vid ett läger för EU-migranter. Foto: Utryckning Uppsala

Polisbil voltade vid utryckning

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil i Uppsala voltade vid utryckning under torsdagskvällen. Polisen var på väg till ett läger för EU-migranter dit de hade kallats in som förstärkning då deras medarbetare attackerats våldsamt.

Strax innan klockan åtta under torsdagskvällen var fyra poliser på besök på ett läger för EU-migranter. Poliserna letade efter en 26-årig man som bodde där och som tidigare under dagen hade kört med avställda fordon. När polisen grep in uppträdde mannen hotfullt och uppvisade våldsamt motstånd. Han lyckades att fly från platsen vid båda tillfällena.

På kvällen beslutade polisen att åka till platsen för att gripa mannen. De fick tag i personen som återigen gjorde motstånd.

– Plötsligt dök några människor upp som började slänga sten, tallrikar och stekpannor mot poliserna, säger Christer Nordström, Uppsalapolisens presstalesperson.

Polisbil voltade

Patrullerna begärde förstärkning och polisbilen som skulle ansluta krockade på väg till lägret. Olyckan skedde vid korsningen Säbygatan och Bergsbrunnagatan i Uppsala och enligt polisen är det oklart hur olyckan ska ha gått till.

Poliserna fick föras till sjukhus men kunde lämna vid midnatt.

– Två kvinnor sitter anhållna misstänka för våldsamt upplopp, de ska nu förhöras. Den 26-åriga mannen är anhållen i sin frånvaro, säger Christer Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.