Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Polisen avbröt fest med uppåt 100 deltagare

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick under lördagsnatten in flera tips om en fest i Boländerna i Uppsala. På plats kunde polisen konstatera att 80-100 personer hade samlats i en restauranglokal. 

Ingen av festdeltagarna greps men polisen informerade festdeltagarna om de restriktioner som gäller, med stöd av pandemilagen.

– Vi behövde inte fysiskt upplösa festen, deltagarna valde själva att upplösa festen, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson polisen region Mitt.

Enligt polisen var det varierande ålder på festdeltagarna men det ska inte ha handlat om någon bröllopsfest eller liknande. Magnus Jansson Klarin säger att det var svårt att avgöra om festen var en privat tillställning eller en allmän sammankomst, något som skulle innebära att den var olaglig enligt pandemilagen.

– Det är inte helt lätt att avgöra. Men det är ändå klart olämpligt med den här typen av fester i rådande läge, säger Magnus Jansson Klarin.

Arrangören, en man i 50-årsåldern, kommer att rapporteras till Länsstyrelsen enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.