Foto: TT

Polisen: ”Det blev en stökig skärtorsdagskväll i länet”

Publicerad

Det blev en stökig skärtorsdagskväll i länet. Polisen hade fullt upp med högt berusningstal och flera fall av misshandel och inbrott.

Den första smaken av sommaren på skärtorsdagen lockade ut många länsbor till fest i sina citykärnor. Det resulterade också i en svettig polispatrull under kvällen och natten, och då inte på grund av värmen.

– Det var ju den första riktigt varma kvällen i år och det lockar ut fler som vill festa loss på krogen. Det blev en stökig skärtorsdagskväll, säger Thomas Gustafsson, ledningsbefäl vid polisens regionledningscentral.

Många blev väldigt berusade

Han vet att det kommer att ramla in flera anmälningar om misshandel under fredagen.

– Det blev en del bråk då berusningsgraden var mycket hög. Det var första lediga dagen för många och inför påsken har säkert fler fyllt på sina spritförråd. Och värmen på det, säger Thomas Gustafsson.

Inbrott på flera håll – ett fall sticker ut

I övrigt kantades kvällen och natten av flera inbrott i länet. Bland annat ett villainbrott i Björklinge, på pizzerian Lyktan i Årsta och på Smultronstället i Vätterby. Oklart i alla fall vad som stulits. Under dagen kommer polisen att genomföra tekniska undersökningar.

Det som sticker ut är dock ett inbrott på en adress i Sala Backe 21.20.

– Här har tjuvarna kommit över gods till ett högt värde, det rör sig om inredningsdetaljer, säger Pär Olsson, befäl vid polisens regionledninscentral.

Anmälan är gjord och en del spår har säkrats.

– Det rör sig om stölder till värde av ett sexsiffrigt belopp, säger Pär Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer