Genrebild. Foto: TT

Polisen söker man i beige rock på röd cykel

Uppdaterad
Publicerad

Efter skottlossningen i Valsätra den 19 september söker polisen efter en man i en beige rock. Enligt polisen kan mannen ha information som är av värde till utredningen.

Det var vid 17.30-tiden en man hittades skottskadad på en cykelväg i Valsätra i Uppsala. Mannen fördes till sjukhus där han fick vård för sina skador.

Även om utredningen har pågått sedan dess har polisen än så länge inte haft något stort genombrott. En stor mängd förhör har hållits och Nationellt forensiskt centrum, NFC, analyserar gjorda beslag.

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA
Cykelvägen där mannen hittades. Skottskadad. Foto: Utryckning Uppsala

Det har dock kommit till polisens vetskap att det kan finnas personer som har information i ärendet, intressant för utredningen. Bland annat eftersöker man en i beige rock, på en röd cykel som ska ha setts på platsen. Också en äldre kvinna som hjälpt offret söks nu.

Vill få veta vilka de är

”Vi är mycket intresserade av att få veta vilka dessa två viktiga vittnen är”, skriver polisen på sin hemsida.

De är även intresserade att komma i kontakt med personer som ska ha setts framföra ett fordon vid platsen omkring 17.15-tiden under den aktuella kvällen. Polisens teori är att bilen kan tillhöra något hemtjänstbolag.

Myndigheten uppmanar eventuella vittnen att träda fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Mer i ämnet