Polisens tekniker kunde säkra flera hylsor på platsen efter skjutningen. Foto: Utryckning Uppsala

Polisen går ut med bild på misstänkt skytt i Gottsunda

Uppdaterad
Publicerad

En övervakningskamera fångade de misstänka skyttarna i Gottsunda förra onsdagen på bild. Ingen av dem är gripen och nu går polisen ut med en bild på en av gärningsmännen.

Det var vid 18-tiden på kvällen som ett flertal skott avlossades mot en bil som stod parkerad vid Gottsunda centrum. En man skadades och vårdas fortfarande på sjukhus.

Händelsen fångades av en övervakningskamera och bilden finns publicerad på polisens webbplats. Den får inte publiceras av medier.

– Vi går bara ut med bild på en av de misstänkta, den andra bilden är inte lika bra. Och vi visar bilden främst för att visa hur de var klädda, säger Lisa Sannervik.

Polisen har tidigare gått ut med signalement på de två misstänkta, som båda ska ha varit klädda i grå tröjor med huva. Mannen på bilden har också ljusa byxor, svarta skor och eventuellt skägg.

Söker vittnen

Enligt Lisa Sannervik söker polisen nu efter vittnen som kan ha sett något när flyktbilen, en ljusgrå BMW med svarta fälgar, lämnades på Slipstensvägen i Valsätra.

– Det är inte särskilt långt emellan, så vi tror att den lämnades strax efter skjutningen, säger hon.

Häromdagen hittades skarpladdade vapen i ett buskage i Gottsunda.

Har de kunnat knytas till skottlossningen?

– Det är inget jag går in på, säger Lisa Sannervik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.