Sjöräddningen söker av med vattenskoter i letandet efter den försvunna kvinnan. Foto: Utryckning Uppsala/TT

Polisen i stabsmöte: ”Kvinnan söks av polis, militär, sjöräddning, fjällräddare och Missing People”

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan som sågs senast på onsdagen är fortsatt saknad, berättar polisens presstalesperson Daniel Wikdahl. Från och med lördagen deltar Missing People i sökinsatsen.

Sökandet fortsätter under helgen med stabsmöte om den försvunna kvinna som är i 60-årsåldern och senast sågs vid Vendelsjön, nära Örbyhus i Tierps kommun. På fredagen gick polisen upp i räddningsläge och Försvarsmakten och andra myndigheter kallades in. Från och med lördagen deltar även Missing People i sökandet.

– Vi har redan fått hjälp av Försvarsmakten, sjöräddningen, fjällräddare och civila med räddningshund. Nu ansluter även Missing People till sökandet, berättar Daniel Wikdahl som är polisens presstalesperson och som deltog i lördagens stabsmöte.

Fjällräddare med fyrhjulingar

I sökinsatsen deltar bland annat tio specialutbildade fjällräddare – med fyrhjulingar och räddningshund.

Sökandet försvåras av att man inte är helt säker på signalementet.

– Det är fortfarande inte helt säkert vad hon har på sig. Men klädseln hon hade på sig sist hon sågs har i vart fall inte hittats på någon annan plats, säger Daniel Wikdahl.

Polisen misstänker inget brott i nuläget.

Söker elektroniska spår

Polisens utredare söker även efter andra spår så som inloggningar i sociala medier, berättar Daniel Wikdahl.

– Vi har sökt efter elektroniska spår men hon har inte haft med sig mobil, ipad eller liknande. Vi talar med människor i hennes närhet och önskar komma i kontakt med fler. Vi försöker få oss en bild av vad hon brukar göra, säger Daniel Wikdahl.

De som har tips uppmanas att ringa polisen på telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.