Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen om stöket: ”Skadegörelse, häng och cannabis”

Otrygghet i flera stadsdelar i city: ”Skadegörelse och cannabis”

Uppdaterad
Publicerad

Bäcklösa, Brantingstorg och Mimmi Ekholms plats – det är platserna som Uppsalahem, polisen och kommunens ungdomsjour kraftsamlar kring de närmste veckorna.

Det är rapporterna från allmänheten, och mer eller mindre allvarliga händelser som har inträffat, som gör att Uppsalahem, ungdomsjouren och polisen åker ut till tre platser i Uppsala för att föra en dialog med boende och skaffa sig en bättre koll över de problembilder som beskrivs.

Först ut för det här projektet är Mimmi Ekholms plats, där det snabbt ställs upp bilar, tält och bord. Den lokala handlaren går runt med en behållare  på ryggen och bjuder på kaffe.

Mimmi Ekholms plats beskrivs av en del boende runt torget som en otrygg plats. Nyligen ryckte polisen, ungdomsjouren och Uppsalahem ut till platsen för att prata med boende och öka aktiviteten bland vuxna. Foto: SVT

Enligt kommunpolisen Lisa Sannervik har det inträffat en del allvarliga brott i området det senaste året, ett exempel är en misstänkt skottlossning vid Tiundaskolan tidigare i somras, och det har varit klagomål från boende på ungdomar som stör på torget.

– På det hela taget sticker inte det här området ut, men vi vill vara här för att stämma av innan det växer och blir ett stort problem, säger Lisa Sannervik.

Hör polisen berätta mer om stöket i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.