Stor sökinsats efter försvunnen kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har satt in stora resurser för att hitta den dementa kvinna som försvann från ett boende i Gottsunda på fredagseftermiddagen.

Det var vid 16-tiden som kvinnan gick iväg med sin rullator. En halvtimme senare larmades polisen.

– Man vet inte vad kvinnan skulle ut i för ärende. Hon är ny på boendet, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid Region Mitt.

Just nu söker ett stort antal patruller efter kvinnan och man har även hjälp av en helikopter. Även organisationen Missing People är inblandade har engagerat sig i sökandet.

Polisen vill ha tips

Kvinnan är 78 år, lite kraftigt bygd och har grått hår. Vid försvinnandet var hon klädd i svart kappa och hade en väska med sig.

Polisen uppmanar allmänheten att tipsa polisen på 114 14 om man tror sig veta var kvinnan kan befinna sig.

Vid 20.30-tiden på fredagskvällen upphöjdes ärendet till en särskild händelse.

– Just nu söker vi av kända områden där kvinnan befunnit sig tidigare.

”Lyft till en särskild händelse”

Polisen har fått adresser från anhöriga var kvinnan befunnit sig tidigare och söker där. Bland annat har helikoptern, som söker med värmekamera, hörts och sett i Bergsbrunna-Sävja-området.

– Vi har också god hjälp från allmänheten som har gett och flera tips som gett oss bra vetskap var hon rört sig. Det är vi tacksamma för.

Hur kommer kvällen fortsätta för er?

– Sökandet kommer att fortsätta och vi har lyft det här nu till en så kallad särskild händelse. Det innebär att vi fördelar om resurserna. Vi avsätter särskilda personer som kommer att jobba med det här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.