Polisen söker efter kvinnan med helikopter. Foto: Pontus Lundahl/TT

Eftersökt kvinna återfunnen

Uppdaterad
Publicerad

Den 73-årig kvinna som försvann från en fastighet i stadsdelen Ekeby i Uppsala under söndagsmorgonen har nu återfunnits.

– Hon anträffades av allmänheten vid 10-tiden vid Brukshundsklubben nära Valsätra. Hon är vid god vigör och har nu återbördats till sina anhöriga, säger Tor Stens, rlc-befäl vid polisen region Mitt.

Anhöriga till den dementa kvinnan hörde av sig till polisen vid 7-tiden under söndagsmorgonen, varpå polisen började söka efter henne med bland annat hundpatruller och helikopter.

– Det föreligger alltid en viss risk när det handlar om dementa och försvunna personer, men väderleksmässigt så är det inget större problem just nu. De största riskerna är väl om hon skulle försvinna in i ett större skogsparti och ramla och slå sig där, berättade Tor Stens tidigare under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.