Polisen söker nyckelvittnen till knivmord

Uppdaterad
Publicerad

Två tonårsflickor ska enligt polisen ha blivit vittne till knivmordet på en 17-årig pojke vid Kvarngärdesskolan i somras. Men flickorna har inte kunnat identifieras och nås.

– Vi vill hemskt gärna komma i kontakt med de här flickorna, säger polisens spaningsledare Kenneth Ågren.

Två tonårsflickor, som beskrivs som nyckelvittnen till knivmordet vid Kvarngärdesskolan en kväll i augusti, har inte trätt fram. Något som unt.se var först med att rapportera om.

– De har förmodligen sett hela händelsen, hur bråket startar och hur det slutar. Vi är väldigt intresserade av att komma i kontakt med de här flickorna för att höra vad de har sett, säger Kenneth Ågren, spaningsledare.

17-åringen avled efter att han knivhuggits i bröstet.

Andra vittnen nämner flickorna i förhör

Flera vittnen som sett delar av händelseförloppet har i förhör nämnt flickorna. Men ingen har vetat vilka de är, och nu vädjar polisen om att tonårsflickorna ska kliva fram. Det är betydande för utredningen, menar Kenneth Ågren.

– Det står inte och faller på det här, men det kan stärka upp bevisningen, säger Kenneth Ågren.

Varför tror du att de själva inte har hört av sig till er?

Det vet jag inte. Om man inte vill bli inblandad, eller om det finns en viss kamratskap emellan.

– Eller att de tänker att ”mina uppgifter har ingen betydelse”, jag vet inte varför.

Kenneth Ågren är tydlig med att flickorna inte misstänks för något brott.

Två män misstänks för mordet

En 19-årig man sitter häktad, misstänkt för mordet på 17-åringen. En 21-årig, som inledningsvis också satt häktad, har släppts på fri fot. Han är dock fortfarande misstänks för inblandning i mordet.

Åtal väntas väckas innan jul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.