Den försvunna kvinnan studerade vid Uppsala universitet. Foto: TT

Polisen spanar efter försvunnen kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare student har nu varit spårlöst försvunnen i två månader. Uppsalapolisen tar hjälp av polis i hennes hemland för att hitta henne.

I slutet av november fick polisen in en anmälan om att en tidigare Uppsalastudent var försvunnen, vilket tidningen Ergo var först med att rapportera om.

– Det pågår en utredning för att ta reda på om huruvida det var ett frivilligt avvikande eller om det kan ligga något brott eller olycka bakom, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid polisen i Uppsala.

Letar efter digitala spår

Kvinnan kommer från början från Rumänien och kom till Sverige för att studera vid Uppsala universitet. Hon var så sent som i höstas inskriven på Uppsala universitet. Nu har Uppsalapolisen kontakt med andra myndigheter och sjukhus i Sverige och även med polisen och andra myndigheter i Rumänien.

– Det finns inget sökområde, annars skulle vi leta där hon senast sågs. Men vi letar också efter digitala spår, alltså om hon använt sitt bankkort eller liknande någonstans, säger Jonas Eronen.

Kan ha rest söderut

Enligt den ansvariga utredaren vid polisen finns uppgifter som pekar mot att kvinnan rest söderut i Europa. Utredaren inväntar bland annat svar på frågor som ställts till polisen i kvinnans hemland.

Även frivilligorganisationen Missing People har gjort en efterlysning av kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.