Polisen vill att vuxna pratar med barn och unga om det som hänt. Foto: TT

Polisen: Unga hostar vuxna i ansiktet och filmar

Uppdaterad
Publicerad

Som reaktion på tillsägelser från vuxna har det hänt att ungdomar medvetet både hostar och blåser vuxna i ansiktet. I vissa fall har attackerna även filmats.

Nu uppmanar polisen i Uppsala alla vuxna att prata med barn och unga om det här.

Uppsalapolisen går nu ut i sociala medier och berättar att de fått information om att ungdomar både hostar på och blåser vuxna i ansiktet. Det har skett när ungdomar fått en tillsägelse till exempel av personal i matbutiker.

Det här ska även ha filmats av ungdomar i vissa fall.

Coronaviruset i Uppsala

Eftersom detta inte bara är otrevligt – men även kan vara ett sätt som covid-19 sprids på – kan ett sådant agerande vara fråga om brott så som ofredande eller spridande av smitta konstaterar polisen.

”Vi från polisen önskar att alla föräldrar och vuxna pratar om detta med våra barn och ungdomar. Var rädda om varandra – håll avstånd och respektera varandra!” skriver polisen i Uppsala län i sociala medier”.

Video: Så minskar du risken att smittas av coronaviruset:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet