Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar polisens presstalesperson Jonas Eronen hur utredningarna om den senaste tidens våldsvåg går. Foto: August Viberg/SVT

Ingen gripen för sprängning och skjutning – trots hundratals förhör

Uppdaterad
Publicerad

Polisens arbete med den senaste tidens skjutningar och sprängningar fortsätter. Bland annat har två vapen nyligen beslagtagits. Uppsalapolisen bistår även Stockholmspolisen med resurser – eftersom man misstänker kopplingar mellan våldsvågen där och brotten i Uppsala.

Enligt polisens presstalesperson Jonas Eronen består en stor del av arbetet kring skjutningen mot ett bostadshus i Fullerö utanför Uppsala och sprängningen i Kapellgärdet av insamling av information.

– Vi har hållit över 400 förhör i de här två ärendena.

Utöver att dela information med Stockholmspolisen bidrar även Uppsala med personal, för att stävja våldsvågen.

– Om vi stoppar brott där gör det även skillnad för oss här i Uppsala, säger han.

Droghandeln i Sundsvall

Enligt polisen kan den senaste tidens våldsvåg kopplas till droghandeln i Sundsvall och ”Kurdiska räven”, ledare för ett kriminellt nätverk och tidigare Uppsalabo. Under måndagen uppgav polisen att man hittills har genomfört ett 30-tal gripanden kopplade till våldsdåden i Stockholm.

Ingen har i dagsläget gripits som misstänkt för brotten i Uppsala.

I videon berättar Jonas Eronen om hur samarbetet med Stockholmspolisen går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.