Polisjakt i Gimo efter man med tillhygge – stal cykel

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan åtta på tisdagsmorgonen får polisen ett larm om en man i en trappuppgång, skrikandes och med ett tillhygge. De åker snabbt ut till platsen och inleder en jakt efter mannen som pågick fram till eftermiddagen.

– Eftersom vi inte fick fatt i honom handlar det nu om att lägga pussel istället, säger Susanne Sjögren, befäl vid ledningscentral Mitt.

När polisen anländer till trapphuset i Gimo för att undersöka vad händelsen handlar om ska mannen påträffas med ett tillhygge. Mannen börjar springa från platsen och polisen springer efter.

– Han sliter då åt sig en cykel från en förbipasserande och cyklar ifrån polisen, säger Tobias Ahlén Svalbro, presstalesperson vid polisregion Mitt.

I samband med händelsen påträffas även flera skadade bilar, men ännu är det oklart om det finns koppling till mannen i fråga. Det finns i nuläget inga uppgifter om att någon ska ha blivit skadad.

Polispatruller och helikopter

För att förstärka sökningsarbetet sätter polisen in extra resurser i form av patruller och helikopter som cirkulerat över Gimo. Polisen uppmuntrar nu allmänheten att höra av sig med tips som kan vara till nytta i arbetet genom att ringa in till 114 14. Enligt polisen finns inga indikationer om att mannen ska vara en fara för allmänheten.

Vad händelsen kommer att rubriceras som är ännu oklart.

Sökande övergår till utredning

När mannen efter flera timmar inte har kunnat lokaliseras väljer polisen att lämna platsen och istället utreda fallet med hjälp av förhör, teknisk bevisning och eventuella övervakningskameror i området.

– Som vanligt blir det ett pussel, säger Susanne Sjögren, befäl vid ledningscentral Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.