Polisinsats i Knivsta: Två gripna för stöld

Uppdaterad
Publicerad

Med hjälp av helikopter och hundpatrull kunde polisen gripa två personer i Knivstatrakten. De misstänks nu för att ha stulit bildelar.

Klockan 15:58 larmades polis då en person regerat på en bil som stod konstigt parkerad i terrängen i Östuna, Knivsta. När en patrull anlände till området fanns tre personer vid det parkerade fordonet. Två av dessa sprang till skogs. Den tredje greps på plats. Helikopter kallades in och hundpatrull deltog i sökandet efter de misstänkta som flytt.

– Efter en stund kunde en hundpatrull spåra upp en av dem, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens region Mitt.

I den parkerade bilen och i närområdet påträffade polisen flera katalysatorer. En bildel i metall som renar skadligt utsläpp från motorn.

– De senaste veckorna har vi haft många stölder av katalysatorer. Vi får se om de gripna kan sättas i samband med stölderna som har varit men det är lite för tidigt att säga just nu, säger Daniel Wikdahl.

Polisen hade, vid 19:30-tiden på tisdagen, goda förhoppningar att även kunna gripa den tredje personen. Övriga två misstänks för stöld, alternativt häleri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.