Vid en kontroll ombord på en båt i Fyrisån, i höjd med Studenternas, fann polisen en stor mängd misstänkt stöldgods. De båtar som syns är inte berörda. Foto: SVT

Polisen fann misstänkt stöldgods och efterlyst man på båt i Fyrisån

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen undersökte polisen en båt i Fyrisån. Ombord på båten hittades en stor mängd misstänkt stödgods, och polisen har gripit en person misstänkt för häleri. I samband med händelsen påträffades också en efterlyst man.

– Det var ordningsvakter som reagerade på båten och kontaktade polisen, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Ombord på båten hittade polisen vad de misstänker är stöldgods.

– Jag kan inte gå in på vad det var, men stort och smått kan man säga, säger Daniel Wikdahl.

Fann efterlyst person

Flera personer befann sig ombord på båten i samband med polisinsatsen. En person avvek från platsen. En man greps av polisen, misstänkt för häleri. Ytterligare en man som befann sig på båten visade sig vara efterlyst.

– Han skulle avtjäna ett straff, så han är frihetsberövad nu och kommer förmodligen att lämnas över till kriminalvården, säger Daniel Wikdahl.

Mannen som misstänks för häleri kommer att förhöras.

– Vi ska också undersöka föremålen som vi misstänker är stöldgods, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.