Flera anlagda bränder i Karlholmsbruk – en misstänkt anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller och brandstyrkor var på plats i Karlholmsbruk på onsdagsmorgonen. En man i 25-årsåldern misstänks ha anlagt bränder i en sommarstuga, ett torp och i ett båthus.

– Mannen hämtades till förhör och efter det blev han anhållen, under onsdagen, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Totalt tre bränder startade i fastigheter strax söder om centrala Karlholmsbruk. Inga rapporter finns om att någon person ska ha skadats.

Det första larmet kom redan klockan  22.14 på tisdagskvällen.

– Det är en sommarstuga som brunnit. Man har inlett en förundersökning om mordbrand,men finns ingen misstanke om personskada, sa Matilda Isaksson, RLC-befäl polisregion Mitt.

Sommarstugan spärrades av för teknisk undersökning.

Nya brandlarm på morgonen

Sen rapporterades nya bränder in 04.33 och 04.59.

Totalt var på tidiga morgonen fyra bilar från olika brandstationer på plats vid ett torp som brann och ett båthus. Det är en-två kilometer mellan bränderna.

– När vi är på väg mot båthuset märker vi att det brinner på torpet, när styrkorna kom från Skärplingehållet, sa Tobias Åkesson, ledningsbefäl Räddningscentral Mitt på onsdagsmorgonen.

Enligt polisen finns ingen naturlig orsak till bränderna.

På torsdagen meddelade polisen att mannen i 25-årsåldern är misstänkt för alla tre bränder.

Vad har lett fram till de misstankarna?

– Det kommenterar jag inte, säger presstalesperson Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.