Foto: Per Wiklund/Bildbyrån

Storvretastjärnan riskerar rättegång – har inte betalat rattfyllebot

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i vintras åkte en av Storvreta innebandys stjärnor fast för rattfylla i en nykterhetskontroll. Nu visar det sig att Alexander Rudd inte betalat in sitt strafföreläggande – så nu riskerar han rättegång.

– Det är första gången jag hör talas om detta, säger Henrik Ededahl, ordförande i klubbens styrelsen.

Boten som en av Stovreta innebandys stjärnor inte betalat ligger på 17.200 kronor och skickades ut av Åklagarmyndigheten kort efter att Alexander Rudd åkte fast i en nykterhetskontroll i Uppsala. Rudd stoppades vid en rutinkontroll i Stenhagen i Uppsala och uppvisade 0,22 promille i ett utandningsprov.

Klubben, Storvreta innebandy, valde i koppling till brottet att stänga av sin stjärna några veckor – men Rudd är sedan dess tillbaka i spel.

”Höra hans sida av historien”

Vad för stöd fick han av klubben?

– Han fick stöd. Han har under hela tiden haft en kontaktperson hos oss och från vår sida är detta utspelat, Henrik Ededahl.

Men nu när du hör att han inte betalat in sitt strafföreläggande – vidtar ni några åtgärder?

– Vi måste prata med honom först så klart för att höra hans sida av historien. Sen kan vi som arbetsgivare inte direkt tänka på bestraffning om en anställd för något fel. Vi måste ju höra om det kan finnas något i Alexanders situation som han kan behöva hjälp med. Ekonomiskt eller personligt.

Uppsala tingsrätt

Men vad händer nu? Kan avstängning bli aktuellt igen?

– Vi måste prata med honom först.

Åklagarmyndigheten uppger att summan kopplad till strafföreläggandet som skickades ut i början av november inte är inskickad och betalad, vilket resulterat i att ärendet nu är överskickat till Uppsala tingsrätt.

Uppsala tingsrätt ser nu över eventuellt datum när en huvudförhandling kan hållas, vilket innebär att stjärnan riskerar att dras inför rätta.

SVT Nyheter Uppsala har sökt Alexander Rudd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.