Rättsmedicin bekräftar: Påträffad kropp var Alexander Bengtsson

Publicerad

Vad polisen och många andra befarat var sant. Det var moderatpolitikern Alexander Bengtsson som satt bakom ratten i den bil som hittades brinnande vid en mindre väg i Östergötland för några veckor sedan.

Enligt polisen har man fortfarande inte funnit några omständigheter i utredningen som tyder på att brott har begåtts. Därför har någon förundersökning fortfarande inte inletts. När kroppen påträffades i bilen var den så pass skadad att den den slutliga identifieringen av kroppen tagit tid. Rättsmedicinalverket har nu med hjälp av dna-analyser fastställt att det var Bengtssons kvarlevor som påträffades i bilen.

Moderatpolitikern har varit mycket uppmärksammad den senaste tiden, bland annat för de många hot han berättat att han utsatts för. Till SVT Nyheter Uppsala har han tidigare sagt att det rört sig om ett 50-tal hot som han har anmält. Åklagarmyndigheten gick dock ut med information om att några av de 50 anmälda hoten utreddes som misstänkta falsklarm. Den utredningen kommer nu att läggas ned, meddelar Magnus Berggren vid åklagarkammaren i Uppsala.

– Ja, de kommer att läggas ned. Jag tror inte att det formella beslutet är taget. Det ska tas av åklagaren i det ärendet, säger han. Det finns ingen anledning att fortsätta utredningen när den misstänkte har konstaterats avliden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer