Foto: Utryckning Uppsala

Rektorn om branden: ”Oroar många”

Uppdaterad
Publicerad

En av Hågadalsskolans byggnader brann upp under natten till onsdagen. Nu arbetar skolans ledning med att undersöka skadorna och hur framtiden ser ut.

Skolbyggnaden ska ha varit tom under nattens brand. Polisens rubricering om grov mordbrand kvarstår efter fynd som har gjorts på platsen. Mona Granqvist är rektor på Hågadalsskolan.

– Vi är glada över att det inte var någon verksamhet där under sommaren, det var inget fritids eller liknande där, säger hon.

I byggnaden fanns det fyra klassrum, men vart eleverna nu kommer ta vägen är i nuläget oklart. Ledningen jobbar med att se vilka lösningar som passar bäst, och om det finns en möjlighet att kunna använda någon del av lokalen i fortsättningen. 

– Det här oroar många, föräldrar, elever och lärare. Det är otroligt tråkigt och ställer till med mycket bekymmer för oss, säger Mona Granqvist.

Polisen rubricerar detta som grov mordbrand, har skolan fått något hot eller liknande innan?

– Nej, det har vi inte, inte vad jag vet, säger Mona Granqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer