Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det pågående renoveringsarbetet i klippet. Foto: William Kvist

Renoveringen av Fyrishovs stora bassäng: ”Kommer bli ganska fräscht”

Publicerad

En omfattande vattenläcka drabbade Fyrishovs 50-metersbassäng när ett rör gick sönder i början av sommaren. Fem veckor senare är renoveringsarbetet i full gång – samtidigt som man passar på att fräscha upp bassängen. Prislappen för renoveringen beräknas till över nio miljoner kronor.

Eftersom stora delar av Fyrishovs simanläggning har över 60 år på nacken har det under en tid funnits behov av att fräscha upp anläggningen. I och med att 50-metersbassängen repareras passar man också på att renovera hopptornet, måla om, byta ut lampor och fräscha upp klinker.

– Alla jobbar axel mot axel nu för att tidsplanen ska hålla till 2 september, säger Mikael Malm, projektledare.

Innan läckan har det endast funnits ett rör som förser bassängen med vatten, men i och med renoveringen utökas antalet rör, vilket förbättrar bassängens vattenkvalitet enligt projektledaren.

– Vi kommer att få en riktigt fin bassäng, säger Mikael Malm.

Miljonkostnad

Initialt beräknades renoveringen kosta åtta miljoner kronor. Enligt nya kalkyler kan kostnaden komma att landa på nio till tio miljoner.

– Bassängen kommer vara fullt funktionsduglig till den nya simsportsanläggningen i Gränby är klar och sen får vi se vilka beslut som tas kring om den här anläggningen kan vara öppen längre, menar Mikael Malm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.